Waarom JURA?

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt.

De opgedane ervaring en know-how wordt tegenwoordig ook gebruikt voor de ontwikkeling van semi-professionele apparatuur voor de zakelijke markt en de kleine horeca.

Sinds de oprichting in 1931 zijn innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service onlosmakelijk verbonden met het DNA van JURA. Als enige merk ter wereld richt het Zwitserse bedrijf zich volledig op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten en heeft het zich daarmee duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd.

Pioniersgeest en innovatiedrang

Onze ingenieurs leggen zich helemaal toe op de ontwikkeling van JURA volautomaten. Het doel dat zij voor ogen hebben: het perfecte koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Het streven naar het ultieme resultaat in het kopje was en is de drijfveer van JURA om steeds weer nieuwe technologieën te ontwikkelen waarmee met één druk op de knop koffiespecialiteiten in het gehele spectrum tot in de perfectie kunnen worden bereid.

Intuïtieve bediening

Terwijl in een klassieke koffiebar kunst, fingerspitzengefühl en ervaring van de barista zijn vereist, weet bij de volautomaten van JURA een intelligent elektronisch systeem alle processen van de technisch hoogwaardige componenten te arrangeren tot een symfonie van koffiecultuur.

Het complete palet van koffiespecialiteiten kan gemakkelijk met één druk op de knop of tip met de vinger op het display worden bereid.

Intuitieve bediening

Uitgekiende bedieningsconcepten, talrijke programmeermogelijkheden en RFID- en mobiele app-technologieën zorgen voor een zelfverklarende bediening en doen op elk moment individuele wensen op het vlak van koffiegenot in vervulling gaan. Een met teksten en afbeeldingen ondersteund gebruikersmenu maakt de bediening van de volautomaten gemakkelijk en loodst u met vaste hand door alle onderhoudsprogramma’s.

Intelligent Water System (I.W.S.®)

Volautomaten en filters van de nieuwste generatie communiceren met elkaar. Dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat met elkaar verbonden.

De filter wordt automatisch gedetecteerd; de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden vervolgens automatisch verricht.

Nooit eerder was het gebruik van filters zo eenvoudig en veilig.

J.O.E.®

De JURA Operating Experience (J.O.E.®) brengt alle functies van JURA volautomaten op uw smartphone, uw tablet en zelfs op uw Apple Watch. Geef uw favoriete specialiteiten elke gewenste naam en voorzie ze van een afbeelding naar keuze. Via schuifregelaars past u de instellingen aan uw persoonlijke smaak aan. Filmpjes helpen u op weg als u vragen hebt en met één tip met de vinger bent u bij de JURA klantenservice. Dankzij regelmatige updates hebt u met J.O.E.® steeds de eenvoudigste en modernste volautomaatbediening op zak.

Intelligent voorverwarmen

Het rijke bouquet aan aroma’s ontvouwt zich pas bij de optimale bereidingstemperatuur volledig. Tijdens de bereidingspauzes koelt het doorloopsysteem af waardoor er een warmteverlies tussen verwarmingselement en zetgroep optreedt. Daarom treedt het intelligente voorverwarmsysteem in werking dat de verschillende temperatuurschommelingen nauwkeurig compenseert, waardoor extractie altijd bij een optimale bereidingstemperatuur plaatsvindt.

I.P.B.A.S.©

Voorafgaand aan het eigenlijke extractieproces wordt de koffiepoeder bevochtigd met heet water. De poriën zwellen op. Het aroma begint tot ontplooiing te komen. Het Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) past de waterhoeveelheid voor het voorwellen aan de geselecteerde poederhoeveelheid aan. Daardoor komt tijdens het eigenlijke bereidingsproces het volledige aroma in het kopje met als bekroning een fluweelzachte crèmelaag.

P.E.P.®

Het pulserend extractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso in snel opeenvolgende intervallen door de koffiepoeder te persen. Hierdoor is ook bij korte specialiteiten een maximaal aroma gegarandeerd.

Gepatenteerde technologie voor microschuim

Met de innovatieve pijpjes wordt verrukkelijk melkschuim met een compacte structuur en fijne poriën bereid. De als accessoire te verkrijgen melkkoelers zorgen voor de optimale melktemperatuur van 4 °C. Trendspecialiteiten met melk kunnen zo zonder moeite in de hoogste koffiebarkwaliteit worden bereid.

Perfecte koffiekwaliteit

Met een koffie-volautomaat van JURA kunt u geheel naar eigen smaak kiezen uit een welhaast onuitputtelijk aantal verse koffiebonen. Door JURA zelf ontwikkelde technologieën halen het beste uit elke melange en branding naar voren. Dankzij automatische poederdetectie is zelfs het gebruik van een tweede koffiesoort (gemalen) mogelijk. Perfect genot verzekerd.

CLARIS filterpatronen

Het juiste water is van doorslaggevend belang voor de smaak, want koffie bestaat voor 98% uit water. Naast calcium, mineralen en fluoriden zijn er op veel plaatsen ook sporen van chloor, lood, koper en aluminium in het leidingwater te vinden. Het direct in het waterreservoir geplaatste CLARIS filterpatroon filtert het water bij elke bereiding steeds vers. Schadelijke stoffen en ook kalk worden hierbij volledig geabsorbeerd, terwijl de belangrijke fluoriden behouden blijven. Dankzij optimale waterkwaliteit wordt elke koffiespecialiteit een smaaksensatie.

Krachtige meertraps molens

JURA maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige molens die zich onderscheiden door de geringe slijtage en de duurzaamheid. De snijhoeken zijn ideaal afgestemd op de desbetreffende molens en zorgen voor behoedzaam malen waarbij de aromastoffen en de smaak volledig behouden blijven.

De ultieme espresso

Eenvoudig onderhoud

De internationale, onafhankelijke keuringsinstantie TÜV Rheinland heeft JURA het volgens de strengste criteria verstrekte certificaat voor microbiologisch onberispelijke volautomaten toegekend. Dit bewijst: de exact op de elektronisch bediende programma’s afgestemde originele onderhoudsproducten garanderen TÜV-gecertificeerde hygiëne en reinheid voor elke JURA volautomaat.

Eenvoudig onderhoud

CLARIS maakt ontkalken overbodig

Bij het verwarmen van water zet zich kalk af. De door kalk vernauwde leidingen leiden niet alleen tot langere verwarmingstijden en daarmee tot een hoger stroomverbruik, maar kunnen zelfs een complete uitval van de machine tot gevolg hebben.

Kalk is echter niet alleen schadelijk voor uw volautomaat, maar heeft ook een negatieve invloed op het koffiegenot. Ontkalken is dankzij CLARIS geheel overbodig.

Geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma’s

Voor een constant perfect koffieresultaat zijn het dagelijkse onderhoud van het apparaat en een hygiënische omgang met melk, koffie en water van essentieel belang. Elke volautomaat van JURA beschikt over een reeds talloze malen beproefde, onderhoudsvrije zetgroep die zichzelf met één druk op de knop reinigt. Geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma’s verwijderen bij 80 °C op betrouwbare wijze de koffievetten, van de gepatenteerde zetgroep tot en met de koffie-uitloop.

Ook in de omgang met melk is TÜV-gecertificeerde hygiëne gegarandeerd. In combinatie met het automatische reinigingsprogramma verwijdert de melksysteemreiniger van JURA melkvetten en eiwitten uiterst effectief. De hierdoor altijd hygiënisch schone leidingen garanderen een luchtig en fluweelzacht melkschuimresultaat met fijne poriën. Melk- en koffieleidingen worden bovendien bij alle uitlopen strikt gescheiden.

Vlekkeloze melkhygiëne dankzij melkhouder

Luchtig fijn melkschuim of warme melk voor koffiespecialiteiten lukken perfect als de melk vóór het verwarmen en opschuimen bij een temperatuur van 4 °C vers wordt gehouden. Alle melkhouders van JURA houden de melk constant in het optimale temperatuurbereik.

Of ze nu actief worden gekoeld, geïsoleerd of alleen vers worden gehouden en weer in de koelkast worden geplaatst, de optimale temperatuuromstandigheden in de melkhouders van JURA zorgen te allen tijde voor perfecte melkresultaten.

Duurzaamheid

De uitgelezen materialen, de uitgekiende constructie en het fraaie design van de melkhouders van JURA zorgen ervoor dat melk perfect wordt bewaard – ongeacht de melkcapaciteit en de behoefte van de klant. De speciaal voor JURA volautomaten geconstrueerde verbindingen en de intuïtieve onderhouds- en reinigingsprocessen garanderen optimale melkhygiëne tot in het kopje.

Jura Koffiemachines

Shop JURA koffiemachines

JURA Accessoires

JURA Accessoires

Shop JURA accessoires

JURA Onderhoudsproducten

JURA Onderhoud

Shop JURA onderhoudsproducten

Service & Onderhoud

Elke JURA heeft een gespecialiseerd JURA Servicepartner nodig om het mechanische binnenwerk in topconditie te houden. Daartoe wordt elke JURA vooraf digitaal ‘uitgelezen’, zodat de juiste diagnose gesteld kan worden. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele JURA-onderdelen. Vervolgens bepalen we in overleg de werkzaamheden en maken we een prijsopgave. Altijd met inachtneming van de Jura standaard.

Sommige onderhoudsactiviteiten kunt u thuis zelf doen. Voor een eenvoudige reinigings- of ontkalkingsbeurt of het vervangen van een Claris waterfilter hoeft de machine niet binnengebracht te worden. Daarvoor hebben we de juiste onderhoudsmiddelen beschikbaar.

Officieel JURA Premiumdealer

Espresso Company is al bijna 20 jaar officieel JURA Premiumdealer en Geautoriseerd JURA Servicepartner. Dat betekent niet alleen dat we elke JURA kunnen verkopen, maar ook kunnen repareren en onderhouden. Ongeacht type, leeftijd of conditie van de machine.

Een JURA volautomatisch koffiezetapparaat staat garant voor jarenlang perfecte koffie, espresso, ristretto, americano, cappuccino, cortado, latte, latte macchiato en meer.

Als officieel JURA Servicepartner kan Espresso Company ook prima overweg met andere merken koffiemachines. Er is dus voor elk merk koffiemachine een passende oplossing te bedenken.

Breng ze gerust langs. Wij weten er wel raad mee…

Winkelmandje
There are no products in the cart!
Doorgaan met winkelen