Waarom JURA?

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt.

De opgedane ervaring en know-how wordt tegenwoordig ook gebruikt voor de ontwikkeling van semi-professionele apparatuur voor de zakelijke markt en de kleine horeca.

Sinds de oprichting in 1931 zijn innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service onlosmakelijk verbonden met het DNA van JURA. Als enige merk ter wereld richt het Zwitserse bedrijf zich volledig op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten en heeft het zich daarmee duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd.

 

Pioniersgeest en innovatiedrang

Onze ingenieurs leggen zich helemaal toe op de ontwikkeling van JURA volautomaten. Het doel dat zij voor ogen hebben: het perfecte koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Het streven naar het ultieme resultaat in het kopje was en is de drijfveer van JURA om steeds weer nieuwe technologieën te ontwikkelen waarmee met één druk op de knop koffiespecialiteiten in het gehele spectrum tot in de perfectie kunnen worden bereid.

Jura Koffiemachines

Shop JURA koffiemachines

JURA Accessoires

JURA Accessoires

Shop JURA accessoires

JURA Onderhoudsproducten

JURA Onderhoud

Shop JURA onderhoudsproducten

Intuïtieve bediening

Terwijl in een klassieke koffiebar kunst, fingerspitzengefühl en ervaring van de barista zijn vereist, weet bij de volautomaten van JURA een intelligent elektronisch systeem alle processen van de technisch hoogwaardige componenten te arrangeren tot een symfonie van koffiecultuur.

Het complete palet van koffiespecialiteiten kan gemakkelijk met één druk op de knop of tip met de vinger op het display worden bereid.

Intuitieve bediening
De ultieme espresso

Perfecte koffiekwaliteit

Met een koffie-volautomaat van JURA kunt u geheel naar eigen smaak kiezen uit een welhaast onuitputtelijk aantal verse koffiebonen. Door JURA zelf ontwikkelde technologieën halen het beste uit elke melange en branding naar voren. Dankzij automatische poederdetectie is zelfs het gebruik van een tweede koffiesoort (gemalen) mogelijk. Perfect genot verzekerd.

 

  • Het juiste water door middel van CLARIS filterpatronen;
  • Krachtige meertraps molens voor geringe slijtage en duurzaamheid;
  • Intelligent voorverwarmen voor een optimale bereidingstemperatuur;
  • Intelligent Pree-brew Aroma System I.P.B.A.S.;
  • Geoptimaliseerde extractietijd middels P.E.P.;
  • Gepatenteerde technologie voor microschuim.

Eenvoudig onderhoud

De internationale, onafhankelijke keuringsinstantie TÜV Rheinland heeft JURA het volgens de strengste criteria verstrekte certificaat voor microbiologisch onberispelijke volautomaten toegekend. Dit bewijst: de exact op de elektronisch bediende programma’s afgestemde originele onderhoudsproducten garanderen TÜV-gecertificeerde hygiëne en reinheid voor elke JURA volautomaat.

Eenvoudig onderhoud

Key Technologies:

Koffiegenot – vers gemalen, niet uit capsules.

Het ultieme koffieresultaat van verse bonen, met één druk op de knop vers gemalen, vers geëxtraheerd, in minder dan zestig seconden – en natuurlijk helemaal naar uw persoonlijke smaak.

Zo werkt een volautomaat van JURA

Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje.

En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.

De Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.

De verschillende bereidingsprocessen

Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aromastoffen uit de gemalen koffie worden opgelost, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.

Daarom heeft JURA naast het standaard bereidingsproces het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten zoals espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld.

Service & Onderhoud

Elke JURA heeft een gespecialiseerd JURA Servicepartner nodig om het mechanische binnenwerk in topconditie te houden. Daartoe wordt elke JURA vooraf digitaal ‘uitgelezen’, zodat de juiste diagnose gesteld kan worden. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele JURA-onderdelen. Vervolgens bepalen we in overleg de werkzaamheden en maken we een prijsopgave. Altijd met inachtneming van de Jura standaard.

Sommige onderhoudsactiviteiten kunt u thuis zelf doen. Voor een eenvoudige reinigings- of ontkalkingsbeurt of het vervangen van een Claris waterfilter hoeft de machine niet binnengebracht te worden. Daarvoor hebben we de juiste onderhoudsmiddelen beschikbaar.

Officieel JURA Premiumdealer

Espresso Company is al bijna 20 jaar officieel JURA Premiumdealer en Geautoriseerd JURA Servicepartner. Dat betekent niet alleen dat we elke JURA kunnen verkopen, maar ook kunnen repareren en onderhouden. Ongeacht type, leeftijd of conditie van de machine.

Een JURA volautomatisch koffiezetapparaat staat garant voor jarenlang perfecte koffie, espresso, ristretto, americano, cappuccino, cortado, latte, latte macchiato en meer.

Als officieel JURA Servicepartner kan Espresso Company ook prima overweg met andere merken koffiemachines. Er is dus voor elk merk koffiemachine een passende oplossing te bedenken.

Breng ze gerust langs. Wij weten er wel raad mee…

Winkelmandje0
There are no products in the cart!
Doorgaan met winkelen